#LaFàbrica

La Fàbrica és una iniciativa autofinançada i autogestionada amb vocació de ser un centre d’activitats d’emprenedoria i creativitat.

Neix l’any 2008, com a iniciativa de David Altimir i Anna Cabeza, amb la voluntat de donar una nova vida a l’antiga fàbrica d’embotits de Josep Maria Altimir Cruells, reobrint i rehabitant els espais industrials de la fàbrica per viure’ls amb una nova dimensió.

El recinte, amb una superfície total de més de 5.000m2, està format per tres nuclis: l’edifici de la Fàbrica, les antigues Granges i el Camp.

Ubicada en un entorn rural únic, ofereix la calma per poder treballar amb qualitat i tranquil·litat, i la proximitat de l’estació de tren de Balenyà-Tona-Seva (situada a 500 metres) i la C17 ens connecta amb el món.
També disposem d’aparcament propi. Trobar-nos a 12 quilòmetres de Vic i a 60 de Barcelona ens situa en una situació geogràfica privilegiada.

Si busques espai per al teu projecte o ens vols conèixer, posa’t en contacte amb nosaltres, en David i l’Anna, “Els conserges” de La Fàbrica.

L’EDIFICI

La Fàbrica és un edifici de 1.500m2 construït l’any 1965. Va néixer com a fàbrica d’embotits i com a assecador de pernils. Cap als voltants del tombant de segle l’edifici va deixar de tenir activitat relacionada amb l’alimentació i va començar a acollir activitats industrials diverses a la planta baixa de l’ edifici de la Fàbrica, però deixant de banda la primera i la segona planta de la fàbrica.

Els espais diàfans i amplis dels assecadors van ser el punt de partida per  imaginar el projecte que neix l’any 2010 i que aposta per acollir empreses vinculades amb el món creatiu, reobrint els espais per donar-hi una nova vida i una nova identitat.

Les Granges, construïdes aproximadament a la mateixa època, acollien una petita activitat d’engreix de truges i de porcs per poder fer una part de producció de pernils i embotits més exclusiva, quan el concepte Km0 encara no estava inventat.

Entremig dels dos edificis s’hi troba El camp, que era menat per hortolans del poble.

L’any 2016 es constitueix la Comunitat de Bens Recinte la Fàbrica CB,  dels tres fills de Josep Maria Altimir.